[ad_1]
معمولا همه ما تعریفی از بهترین هدفون های موجود در بازار داریم، هدفون هایی که می توانند ما را از دنیای بیرون جدا کنند و در حین گوش دادن به موسیقی یا تماشای فیلم ما را در فضای آن موسیقی یا فیلم غرق کنند.
فرض کنید تصمیم دارید در یک عصر بهاری کمی پیاده روی کنید و با گوش دادن به موسیقی مورد علاقه خود در افکار خود غوطه ور شوید. اگر هر چند ثانیه یک بار با صدای صحبت کردن عابران پیاده یا موتورسیکلت ها حواس تان پرت می شود، این تجربه پیاده روی می تواند بسیار ناخوشایند و آزاردهنده باشد.
در گذشته برای جلوگیری از این اتفاق باید به موسیقی بسیار بلند گوش می دادید که می تواند گوش شما را زخم کند. حال اگر می خواهید موسیقی را با صدای متوسط گوش دهید، باید از هدفون یا هدفون با فناوری حذف نویز موجود در بازار استفاده کنید تا تجربه موسیقی بهتری داشته باشید. حال، حذف نویز فعال چیست و فناوری حذف نویز چگونه کار می کند؟
به طور کلی، ما دو نوع فناوری حذف نویز داریم:
- فعال
- منفعل
هدفون های حرکتی از ورود نویزهای محیطی به داخل هدفون جلوگیری می کنند، قطعات الکترونیکی برای تشخیص و حذف نویزهای محیطی وجود ندارد و از موادی مانند فوم جاذب صدا استفاده می کنند. جدا از افزایش وزن هدفون، این مواد نمی توانند صدای محیط را به اندازه هدفون هایی که با حذف نویز عرضه می شوند، تقویت کنند.
حذف نویز فعال (ANC) چیست؟
حذف نویز فعال اجازه نمی دهد نویز خارجی وارد هدفون شما شود و به شما این امکان را می دهد که در موسیقی مورد علاقه خود غوطه ور شوید یا خود را راحت تر در یک محیط فیلم ببینید. فناوری های مختلفی در هدفون هایی که قادر به حذف فعال نویز هستند استفاده شده است. اما همه آنها یک چیز مشترک دارند: وقتی فناوری حذف نویز فعال نویز ورودی را تشخیص می دهد، بلندگوی حذف نویز همان موج سینوسی معکوس را برای خنثی کردن آزاد می کند. انجام این فرآیند بی صدا است و نویز محیط های مزاحم را به طور کامل حذف می کند و تمرکز شما را روی صدای ساطع شده از هدفون حفظ می کند.
با گرم شدن بازار هدفون و هدفون، فناوری حذف نویز فعال مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. اما این فناوری قدیمی تر است. لارنس جی فوگل او در اوایل دهه 1950 سیستم های حذف نویز را در کابین خلبان هلیکوپترها و هواپیماها نصب کرد و بعداً فردی به نام ویلارد میکر در سال 1957، او یک مدل عملی از کنترل نویز را توسعه داد که در زوایای محیطی اعمال شد.
اولین هدفون با حذف نویز فعال
در اواخر دهه 1980، اولین هدفون کاهش نویز تجاری موجود در هدستهای آزمایشی با باتریهای نیکل-کادمیم که میتوانستند یا مستقیماً از سیستم الکتریکی هواپیما شارژ شوند، استفاده شدند.
مقایسه فناوری حذف نویز فعال و فناوری حذف نویز غیرفعال
استخراج نویز یا حذف نویز بی اثر، عمل تداخل با نویز با کمک یک مانع فیزیکی است. همانطور که وقتی گوشه های خود را با کف دست می پوشانیم صدای کمتری می شنویم، عایق صوتی هدفون نیز به کمک پدهای فوم از ورود صدا به گوش جلوگیری می کند.
جداسازی نویز در این روش نیازی به برق یا باتری ندارد. اما برای ایزولاسیون موفق نویز، کیفیت سخت افزار به کار رفته در هدفون یا ایرفون و اندازه صحیح و قرارگیری مناسب پدها در گوش بسیار مهم است.
هدف هر دو فناوری یکسان است. اما کیفیت خروجی آنها متفاوت است. از سوی دیگر، فناوری حذف نویز فعال یک ویژگی قدرتمند است که از باتری هدفون یا کیسه هوا برای ایجاد موج صوتی در برابر نویزهای خارجی استفاده می کند. بسته به فناوری حذف نویز مورد استفاده در هر هدست یا ایرباس، عمر باتری این دستگاه ها متفاوت است.
حذف نویز چگونه کار می کند؟
هنگامی که فرکانس های دو فاز با یکدیگر برخورد می کنند، انرژی آنها با هم ترکیب می شود و امواج قوی تولید می شود. اما اگر دو موج در دو فاز متضاد با هم برخورد کنند، هر کدام انرژی بیشتری دارند و بر دیگری غلبه می کنند.
هنگامی که انرژی دو موج یکسان و فواصل آنها مخالف یکدیگر باشد، یکدیگر را خنثی می کنند. در واقع، این پایه و اساس فناوری حذف نویز فعال است. در هدفون یا هدفون های مجهز به فناوری حذف نویز، تراشه هایی به دو یا چند میکروفون متصل هستند که به صدای محیط گوش می دهند.
نحوه کار این میکروفون ها و واکنش آنها برای حذف نویز حرکتی بسته به کمیت و کیفیت آنها متفاوت است. تراشه های استفاده شده نیز به تجهیزات صوتی بستگی دارد. در ادامه سه سیستم رایج حذف نویز فعال را معرفی خواهیم کرد:
1. فنون حذف نویز فعال Feedforward
در این تکنیک، میکروفون صدای محیط را به یک تراشه حذف نویز که برای پردازش استفاده می شود، منتقل می کند. از آنجایی که این میکروفون ها در قسمت بیرونی هدفون یا هدفون قرار دارند، معمولاً صدای محیط را کمی قبل از شنونده دریافت می کنند و زمان دارند تا به نویز به درستی پاسخ دهند. تکنیک Feedforward نمی تواند فرکانس تولید نویز ایجاد شده را تجزیه و تحلیل و تصحیح کند و فقط می تواند فرکانس یک فرکانس محدود را فیلتر کند.
. تکنیک های مدیریت نویز فعال
در این تکنیک، میکروفون صدای آزاردهنده خارجی را به تراشه حذف نویز مورد استفاده در فرآیند منتقل می کند، با این تفاوت که در تکنیک Feedback، میکروفون در داخل هدفون یا ایرباد قرار دارد و قابل تنظیم و تحلیل است.
تکنیک های حذف نویز فعال محدوده فرکانس بیشتری را پوشش می دهند و در فرکانس های خاص به درستی کار نمی کنند. علاوه بر این، به دلیل وجود میکروفون های تعبیه شده برای آنالیز نویزهای محیطی و نزدیکی به گوش کاربر، این میکروفون ها قابلیت فیلتر صدای ورودی مورد نظر از نویز خارجی را نیز دارند.
3. تکنیک های مدیریت نویز ترکیبی
این تکنیک همانطور که از نامش پیداست ترکیبی از دو روش قبلی است. در حذف نویز مختلط، از تکنیک های Forwardback و Feedback برای حذف نویز استفاده می شود. در این تکنیک میکروفون های متعددی در قسمت های مختلف هدفون یا جک هدفون وجود دارد که تفاوت صدای محیط خارجی و موسیقی مورد نظر را تشخیص داده و خروجی واضحی به شنونده می دهد.
انواع حذف نویز
پس از بررسی نحوه عملکرد این فناوری، با انواع و تنظیمات مختلف سرکوب نویز فعال آشنا می شویم:
- حذف نویز قابل تنظیم: هدفون یا کیسه هوای سیلیکونی که به درستی مهر و موم شده باشد چنین نقشی را ایفا نمی کند و فرقی نمی کند که با قطار سفر می کنید یا در جاده های شلوغ رانندگی می کنید. زیرا حذف فعال نویز به طور خودکار با محیط اطراف شما تنظیم می شود.
- حذف نویز قابل تنظیم: حذف نویز قابل تنظیم به شما امکان می دهد حذف نویز محیط را مطابق میل خود سفارشی کنید.
- غیرفعال کردن حذف نویز: حالت حذف نویز فعال به کاربر اجازه می دهد تا نویز محیط را عبور دهد.
رفتن به فروشگاهی را در نظر بگیرید که نمی خواهید هدفون یا هدفون خود را بردارید. صدای حذف شفافیت به شما امکان می دهد بدون ایجاد مزاحمت در موسیقی، صدای فروشنده و محیط اطراف را به وضوح بشنوید.
در برخی از هدفون ها یا هدفون های کارتی، این ویژگی را فعال یا غیرفعال کنید صدای محیط (محیط صدا) در اختیار کاربر قرار می گیرد.
خلاصه
امروزه بسیاری از هدفون ها و هدفون های موجود در بازار به فناوری حذف نویز فعال مجهز شده اند. اما باید توجه داشته باشید که استفاده از این فناوری تنها یک بار باعث می شود که جذابیت شما برای هدفون های رایج کمتر شود.
حتی زمانی که تمایلی به گوش دادن به موسیقی ندارید، می توانید این هدفون یا هدفون را روی گوش خود قرار دهید تا صدا را کاهش داده و از آسیب به گوش جلوگیری کنید.
آیا تا به حال استفاده از هدفون یا ایرباد مجهز به حذف نویز را تجربه کرده اید؟ کیفیت ورودی را چگونه ارزیابی می کنید؟
[ad_2]